Wednesday, 25 May 2016

3 HARI 2 MALAM HATYAI - DENGAN KERJASAMA SERIWA TRAVEL & TOURS SDN BHD

11.30PM - Bas bertolak. HARI KEDUA - 5.00am - Sembahyang subuh dan bfast di Gurun, Kedah. 7.00am - Berada Imigresen di sempadan Bukit Kayu Hitam/Breakfast di Pekan Danok, Thailand 11.00am- melawat kilang Madu 12.00pm- membeli belah di Nora leather Plaza 1.00pm- membeli dan melawat Kilang kacang Gajus 2.00pm - Makan tengah hari di restoren terpilih. 3.00pm - Hotel check in di Hatyai 3.30pm - Mandi dan solat/berehat AKTIVITI BEBAS. HARI KETIGA - 7.30am - Sarapan pagi 9.00 am - MAGIC EYE 3D Museum 1.00pm - Ke Shamila Beach, Songkla (Patung ikan Duyung yg terkenal) 3.00pm - Ke Chang Puak Camp utk merasai pengalaman menaiki gajah atau ATV (bertiket) 4.00pm - Ke Hatyai Ice Dorm (bertiket) 6.00pm - Ke floating market 8.30pm - Balik ke hotel 9.00pm - Makan malam. ~Aktiviti bebas. HARI KEEMPAT - 7.00 am - Sarapan pagi (sendiri) 8.00 am - Shopping di Pasar pagi (pergi dan balik kena naik tut tut) 10.30am - Kembali ke hotel bersiap utk check out. 11.00am - Check out. 12.00 pm - Berada di Imigresen Malaysia/Thailand, Bukit Kayu Hitam. 2.00 pm - Bertolak dr Bkt Kayu Hitam. 11.00pm - Dijangka sampai di KL Pakej di atas termasuk bas persiaran pergi balik dr KL, penginapan dua (2) malam Hotel di Hatyai, insurance, tips, tourist guide, kastam/imigresen clearance, bas tour ke Pantai Songkla, floating market dan lain2 tempat yg dinyatakan di atas. Rombongan akan bertolak dr Terminal Berpadu Selatan (TBS). (Makan/minum juga b/fast dan SEMUA tiket masuk ke tempat hiburan TIDAK DISEDIAKAN). - Penginapan hotel bertaraf 1-2 bintang di Hatyai, Thailand. - Penginapan hotel sebilik untuk 2-3 org.

RM299 SEORANG UNTUK BUS 42 SEAT
RM350 SEORANG UNTUK BUS VIP 30 SEAT

TARIKH BOLEH PILIH
BAYARAN AKAN DI KENAKAN JIKA INGIN JEMPUT DI TEMPAT ANDA








RM2699 SEOUL KOREA - 5HB HINGGA 9HB NOVEMBER 2016 - MUSIM LURUH

5 HARI 4 MALAM SEOUL KOREA

Rm2699 seorang
5 hgg 9 nov 2016
Tiket pesawat pergi balik naik airasia x

Penginapan 4 malam
Sarapan 3x
Lunch 2x
Dinner 3x
Transport guna subway
Tiket lawatan seperti dlm jadual lawatan
Bertolak 8 pagi
Balik 4 .25 petang
6jam perjalanan..
😊👌
Bagasi tak ada
Makan dlm pesawat tak ada

: ITINERARY 5 hari 4 malam seoul 2016
Subway
Hari pertama
-Airport
-Check in
-Dinner
Hari ke 2
-Nami Island
-Lunch
-Balik hostel
-Dinner
Hari ke 3
-Kwangjang Market
-Lunch ikan bakar
-Shopping at Namdaemun Market
-Balik hostel
-Dinner
Hari ke 4
-Visit Gyeongbokgung Palace
-Visit Masjid at Itaewon
-Lunch sendiri
-Visit Seoul Tower at Namsan Park
-Balik hostel
-Dinner
Hari ke 5
-Free activity
-go to airport for departure

BERMINAT SILA WASSAP 0125892188 @ 01115202835 
TARIKH 5 HB HINGGA 9 HB NOVEMBER 2016 - JOM PI MUSIM LURUH CANTIK PEMANDANGAN & CUACA DINGIN... ASYIKKK NYA...
JOM CUTI KE KOREA ....

group ini akan di bimbing oleh encik zul & encik halim cara backpacker - memang jimat & enjoy sekali.... 








Hari ni kami nak share antara soalan-soalan favourite iaitu bila musim-musim di Seoul, Korea. Ini berdasarkan pengalaman kami sepanjang 5 tahun ni ye.
1) Musim Bunga
- Bermula penghujung Mac. Masa ni sakura akan mula berkembang. Bunga sakura hidup kejap je sblm gugur. 1 pokok lebih kurang 1-2 minggu paling lama.
- sepanjang bulan April boleh dikatakan musim bunga sebab cuaca yg nyaman sesuai utk kebanyakan bunga tumbuh selain sakura.
- Awal Mei hanya tinggal beberapa jenis bunga shj yg tinggal. Sakura biasanya mmg dah takde.
- Pokok2 bunga di Seoul biasanya ditanam. Bukan tumbuh merata2 waktu musim bunga.
.
.
2) Musim Panas
- Sekitar pertengahan Mei suhu mula meningkat sekitar 20 darjah dan ke atas.
- keadaan mcm di negara kita. Pokok-pokok menghijau.
- Start pertengahan Jun sehingga September dah masuk musim panas.
- kemuncak musim panas sekitar Ogos boleh jadi lebih panas dari Malaysia sebab kelembapan yg rendah di sana
.
.
3) Musim Luruh
- Bermula sekitar awal oktober
- Suhu akan mula turun dan daun-daun yg hijau tadi akan mula menguning, mencoklat, memerah dan mengering. Hehe. Sedikit demi sedikit daun2 ni akan gugur
- Paling cantik musim luruh di penghujung Oktober sehingga pertengahan November. Waktu ni daun2 semua kekuningan dan pelbagai warna yg dah nak luruh.
- Suhu di pertengahan November sekitar 10-20 darjah
.
.
4) Musim Sejuk
- Penghujung November bermulalah musim sejuk di mana suhu dah mula bawah 10 darjah celcius
- Bulan Disember peak season musim sejuk dgn suhu sekitar 0 darjah dan ke bawah
- Bila salji? OK kebarangkalian utk turun salji pada bulan ni agak tinggi.
- Fakta yg perlu diketahui iaitu salji di Seoul tidak selebat mcm dalam kita tgk cerita2 omputih
- Salji terjadi bila hujan turun. Tapi hujan tu dalam bentuk kepingan2 ais dan terbentuklah salji. Jika tak hujan maka tiada lah salji. Hanya ada sejuk shj.
- Januari dan februari ni pun masih dalam musim sejuk tapi salji turun tak turun tu atas rezeki masing-masing
- Mac pula bulan penghujung musim sejuk. Suhu masih sekitar 10 darjah tapi keadaan kering kontang. Tiada salji, hanya ada pokok-pokok kering
.
.


Monday, 23 May 2016

BERCUTI KE LANGKAWI 2 MALAM - GROUP BUS 42 SEAT - BERTOLAK DARI PEJABAT AZLAN TRAVEL & TOURS SDN BHD BANDAR BARU SIMPANG AMPAT

PAKEJ LANGKAWI 4HARI 2MALAM RM299 SEORANG
TARIKH BOLEH PILIH SEPANJANG TAHUN 2016
DEPOSIT RM100 SEORANG ... 
Pakej yg termasuk dlm rm299 seorang dah termasuk dalam pakej ini:
  • bas rombongan ke langkawi / 42 tempat duduk
  • tiket feri 2 hala
  • penginapan 2 malam kamar berempat / kamar famili ( tambahan untuk yang ingin kamar berdua)
  • sarapan pagi / makan siang / makan malam - bayar sendiri (tempat makan kami akan bawa kan di restoran)
  • idaman suri
  • hj ismail
  • kilang minyak gamat
  • island hopping / bertiket
  • cable car / bertiket
  • makan mahsuri / bertiket
  • beras terbakar
  • 3d muzium / bertiket


BERTIKET BAYAR SENDIRI ... TIADA PAKSAAN 
Berminat wassup 0125892188 ENCIK AZLAN  @ 01115202835 PUAN HATIFAH

TRIP LANGKAWI 2 MALAM INI SANGAT SESUAI UNTUK GROUP SEKOLAH, GROUP FAMILI DAY, GROUP KOLEJ & LAIN LAIN LAGI... 


motivasi pagi


Ketika umur kita bawah 10 tahun, kita percaya bahawa bermain merupakan perkara sangat penting. Sebab itu kita suka bermain. Pagi petang siang malam mahu bermain.
Ketika umur kita belasan tahun pula, kita merasakan kebebasan itu lebih penting. Sebab itu kita ingin menyuarakan pendapat sendiri. Ingin suara didengari. Kita banyak memberontak dan sedikit keras kepala. Kita menjadi degil dan tidak mahu mendengar kata.
Beranjak kepada umur 20-an, kita berasakan pendidikan dan kerjaya pula penting. Sebab itu kita belajar bersungguh-sungguh untuk memperoleh kerjaya yang setimpal. Kadang-kadang kita berasa menyesal tidak belajar bersungguh-sungguh dahulu. Melihat kawan-kawan mendapat pekerjaan yang baik kita berasa cemburu. Alangkah ruginya kita mempersiakan hidup sebelum ini.
Meningkat kepada umur 30-an, kita semakin sedar bahawa kewangan itu pula penting. Masa inilah kita sedang membina hidup. Membina keluarga. Ingin membeli kereta, rumah, tanah, aset, melancong dan sebagainya.
Namun akhirnya, kita akur tatkala memasuki fasa 40-an. Bahawa perkara yang paling penting dalam hidup ialah kesihatan. Kekayaaan dan lain-lain tidak bermakna dengan tahap kesihatan yang tidak memuaskan. Pada masa ini darah tinggi, kencing manis, jantung sakit dan lain-lain sedang cuba melamar. Masa inilah kita menyesal kerana sibuk dengan kerjaya sehingga lupa untuk bersenam, menjaga kesihatan ketika umur remaja dan meningkat dewasa.
Memasuki era 50-an, tatkala kita sudah memiliki semua impian, akhirnya kita sedar bahawa perkara yang lagi penting dalam hidup ialah kasih sayang. Kita sedikit kesunyian tatkala anak-anak sudah berkahwin dan tinggal di tempat lain. Anak-anak yang sibuk dengan kerjaya menjadikan kita rindu saat-saat indah bersama mereka di usia kecil. Rumah banglo besar, kereta besar seakan-akan tidak lagi bermakna. Rumah besar kosong dan sunyi sepi.
Kehidupan mesti diteruskan. Tatkala memasuki usia 60-an, kita semakin sedar bahawa hanya amal ibadat perkara yang cukup bermakna sebagai bekalan menuju ke sana. Segala kemewahan dan kebendaan tidak lagi bermakna. Kubur bakal menjemput bila-bila masa. Rumah hampir setiap hari menyatakan selamat tinggal. Mujurlah Tuhan masih membuka pintu dan menerima taubat yang kita pohon.
Demikianlah kitaran hidup. Kanak-kanak akan menjadi remaja. Remaja akan menjadi dewasa. Dan dewasa akan melangkah ke alam usia emas. Usia hanyalah pinjaman. Dunia hanyalah pinjaman. Amatlah rugi jika kita mempersiakan hidup dengan perkara yang merugikan dan melalaikan. Terlibat dengan gejala dadah, berkawan dengan rakan yang melalaikan, atau terlalu sibuk dengan kebendaan.
Hidup ini hanya sementara kawan. Kejarlah akhirat sebelum tertiarap. Dunia juga penting. Kerana dengan dunialah kita akan ke akhirat. Semoga kita semua kekal dalam keberkatan, keredaan dan kasih sayang Tuhan.

Sunday, 22 May 2016

KEK LAPIS SARAWAK RM30 SAHAJA




RAYA AKAN MENJELMA TIDAK LAMA LAMA
JOM PAKAT PAKAT ORDER KEK LAPIS SARAWAK YANG TAHAN 2 BULAN
SERIKAN MEJA RAYA ANDA TAHUN INI DENGAN KEK LAPIS SARAPAN YANG ENAK.... RM30 SAHAJA
ADA BERMACAM2 JENIS RASA & RUPA
JIKA INGIN BUAT TEMPAHAN SILA WASSAP SAHABAT SAYA 
SITI AIDAH  BINTI JAMALUDDIN 01126607294

motivasi pagi isnin yang indah - apa bila masuk umur 40 tahun